Isolatie

Koper, staal of aluminium buizen en leidingen die door ruimtes lopen die niet verwarmd hoeven worden kunnen een hoop onnodige warmte verloren laten gaan. Zo ook Cv-leidingen, deze geven veel warmte af. Door buisisolatie met een goede warmte-isolerende werking kunt u besparen op de stookkosten. Het warme water dat door de leidingen loopt verliest zijn warmte niet en blijft op temperatuur. Ook eventueel koud water dat door de leidingen loopt blijft heerlijk koud. Door het gebruik van buisisolatie ervaart u eveneens meer comfort. Het water in de leidingen blijft namelijk warm en dat merkt u goed wanneer u in de keuken of badkamer warm water nodig heeft. De wachttijd voor warm water is met buisisolatie aanzienlijk korter. Bij Isofun kunt u terecht voor isolatiemantels in EPS voor buizen met diameter vanaf 50 mm.

Daarnaast kan u bij Isofun ook terecht voor op maat gemaakte isolatieprofielen. Deze profielen zijn ideaal voor het isoleren van passief-huizen, als opvulling voor verluchtingsystemen, rolluikkasten, ramen, deuren, poorten, vloerverwarming, … Omdat de stukken contour gesneden worden, zijn naast grote reeksen, ook kleine reeksen perfect mogelijk.

Ook kan u ons contacteren voor het produceren van isolatieplaten met groeven aan beide zijden. Deze platen worden gebruikt voor pleisterwerken.